LaTeX forum ⇒ TeX Live and MacTeXNot finding texlive packages

Information and discussion about TeX Live distribution for all platforms (Windows, Linux, Mac OS X) and the related MacTeX: installing, updating, configuring
El Tito
Posts: 5
Joined: Fri Jun 10, 2011 10:48 am

Not finding texlive packages

Postby El Tito » Mon Oct 10, 2011 12:19 am

Hi everybody, I don't know if this topic would fit better in texmaker,kile or texlive, because it has a little of each.
I'll try to explain my problem as clear as I can.

I'm an ubuntu user (natty), and a couple of months ago I created a tex document
containing the commands underbracket,eqqcolon... belonging to the mh bundle, amsmath and amscls packages. Then, the compiling process ran smoothly, but now I can't figure out what had I done (I think I had installed the individual packages).

So after googling and forum reading a little, I decided to install texlive 2011, assuming the packages previously mentioned are contained in texlive (thats what I've read). I tried to compile my document with kile and texmaker, but it seems neither finds the packages, cause I get the undefined control sequence errors in underbracket and eqqcolon everytime I tex the doc.

I tried to put the individual packages in /usr/local/texmf , in /usr/share/texmf , and in ~/texmf (as I read on several pages), with no success. I tried too, to change the path in preferences->commands (texmaker), the same in kile, but still nothing.

Any insights?, thank you very much in advance.
Last edited by El Tito on Tue Oct 11, 2011 1:05 pm, edited 1 time in total.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

maxmax
Posts: 29
Joined: Sat Sep 03, 2011 11:19 am
Location: Germany

Postby maxmax » Mon Oct 10, 2011 12:57 am

Hi,
could you attach your log file?

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

El Tito
Posts: 5
Joined: Fri Jun 10, 2011 10:48 am

Postby El Tito » Mon Oct 10, 2011 9:14 am

Of course, sorry for not attaching the log file by default. Thank you for your quick reply, the log is attached.
Attachments
matese.log
(15.85 KiB) Downloaded 110 times

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

maxmax
Posts: 29
Joined: Sat Sep 03, 2011 11:19 am
Location: Germany

Postby maxmax » Tue Oct 11, 2011 1:12 am

Hi,

i see two errors, one caused by \eqqcolon and the other concerning \underbracket.
Add
  1. \usepackage{mathtools}% or \usepackage{pxfonts}
  2. \usepackage{underbracket}

to your header. That should work.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

El Tito
Posts: 5
Joined: Fri Jun 10, 2011 10:48 am

Postby El Tito » Tue Oct 11, 2011 2:01 am

It was as simple as including the package name in the headers.
I had no idea, so everytime I need a command included in a package,
I need to call it previously in the tex file.
Thank you very much.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Return to “TeX Live and MacTeX”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest