Featured Book

LaTeX Beginners Guide

Who is online

In total there are 2 users online :: 0 registered, 0 hidden and 2 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 1327 on Tue Nov 05, 2013 7:11 pm

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Partner Sites

TeXwelt - Fragen und Antworten goLaTeX
TeXblog
TeXnicCenter
TeXample

error messages; \citation, \bibdata, \bibstyle commands

Add tags Information and discussion about proTeXt distribution for Windows; installation, administration; field reports

error messages; \citation, \bibdata, \bibstyle commands

Postby adh2 on Wed May 5th, 2010

Hi!
I'm entirely new here, so I hope I'm posting correctly in the correct forum now..
I have installed the ProTeX to my WinXP computer according to the interactive PDF, and everything appeared to work out fine during installation. But a problem occurs when I type the following in the editor window:

\documentclass{article}
\begin{document}
hello world
\end{document}

and select "build and view". First a PDF is created and opened in Acrobat, as it should. However, in the output window these messages are produced (I have omitted some of the pathways and replaced with dots, otherwise it's basically the exact text):

------------------------------------------------------------------------
----------------Output Profile: LaTeX => PDF-----------------
This is pdfTeX, Version 3.1415926-1.40.10 (MikTeX 2.8)
entering extended mode
("C:/... .../test1.tex")
LaTeX2e <2005/12/01>
Babel <v3.81> and hyphenation for enlish, dumylang, nohyphenation, german, ngerman, german-x-2009-06-19, ngerman-x-2009-06-19, french, loaded.
("C:\Program\MiKTeX 2.8\tex\latex\base\article.cls"
Document Class: article 2005/09/16 v1.4f Standard LaTeX document class
("C:\Program\MiKTeX 2.8\tex\latex\base\size10.clo")) ("C:\... ...\test1.aux")
[1{C:/... ... Application Data/MiKTeX 2.8/pdftex/config/pdftex.map)]
("C:\... ...\test1.aux") )<C:/Program/MiKTeX 2.8/fonts/type1/public/amsfonts/cm/cmr10.pfb>
Output written on test1.pdf (1page, 11905 bytes).
Transcript written on test1.log.
This is BibTeX, Versoin 0,99c (MiKTeX 2.8)
The top-level auxiliary file: C:\... ...\test1.aux
I found no \citation commands---while reading the file C:\.. .. ..\test1.aux
I found no \bibdata commands---while reading the file C:\.. .. ..\test1.aux
I found no \bibstyle commands---while reading the file C:\.. .. ..\test1.aux
(There were 3 error messages)
Couldn't find the input file C:\... ...\test1 nor C:\... ...\test1.idx
Usage: C:\Program\MikTeX 2.8\miktex\bin\makeindex.exe [-ilqrdgLT] [-s sty] [-o ind] [-t log] [-p num] [idx0 idx1 ...]

LaTeX-Result: 0 Erros(s), 0 Warning(s), 0 Bad Box(es), 1 Page(s)
-------------------------------------------------------------------------

I don't understand what the parts about \citation, \bibdata, \bibstyle commands mean? I guess it's not really supposed to be this way, right?

I have searched the forums and other info-sources but didn't find anything that could help me.
So any help would be very much appreciated!
Best regards,
Alfred
adh2
 
Posts: 6
Joined: Wed May 5th, 2010

Re: error messages; \citation, \bibdata, \bibstyle commands

Postby josephwright on Wed May 5th, 2010

The "build and view" script is running LaTeX, BibTeX and MakeIndex. You don't actually need BibTeX or MakeIndex (you have no citations or index data), and so the two programs are issuing warnings. However, you can safely ignore these. If you tell us which editor you use, we will be able to tell you how to run LaTeX on its own, so there are no unnecessary messages.
Joseph Wright
josephwright
Site Moderator
 
Posts: 802
Joined: Tue Jul 1st, 2008

Re: error messages; \citation, \bibdata, \bibstyle commands

Postby adh2 on Wed May 5th, 2010

OK, thank you!
I use TeXnicCenter.
adh2
 
Posts: 6
Joined: Wed May 5th, 2010

Re: error messages; \citation, \bibdata, \bibstyle commands

Postby Phanixis on Wed Nov 2nd, 2011

I am suffering from the same problem, but using Winedt. Problem is, the error messages OP mentioned are given as errors, not warnings, so I cannot compile documents at all.

Any help would be appreciated.

Thanks.
Phanixis
 
Posts: 7
Joined: Mon Sep 15th, 2008


Return to proTeXt

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests