LaTeX forum ⇒ Texmaker and TeXstudiouncommon accents problem

Information and discussion about Texmaker, an integrated LaTeX environment for several platforms, and the related TeXstudio
smenendez
Posts: 2
Joined: Tue Aug 31, 2010 11:57 am

uncommon accents problem

Postby smenendez » Tue Aug 31, 2010 12:06 pm

i've tumbled on a problem i'm not able to resolve. I've looked through different forums and even checked with other friends (same work environment) that also use Texmaker with no luck.

I'm using Texmaker in MacOS 10.6.4. All features of Texmaker work wonderfully, but in the editor, when I try to write a character with accent a strange behavior occurs: The character gets duplicated. I'll try to explain further:

For instance, let's say I intend to write " estación". I proceed to write the word with the following strokes " e,s,t,a,c,i,´,o,n", and as soon as I write the letter "n" i get the following result: "estacióon". It happens with acute and grave accents as well as circumflex and umlaut.

At first, I though this was an issue with the keyboard or language configuration of MacOS, but I've tried several system editors, word processors and other LaTeX editors and haven't been able to reproduce the problem. I'm fairly new to MacOS but afaik it's not a system problem.

I have found other issues with accents and encodings, but seems no one has had this problem, except another user in this forum that resolved it installing the 64 bit version of MacOS (which i have not around). Hope you can help because I love Texmaker and right now I'm stuck with other options.
Last edited by smenendez on Tue Aug 31, 2010 2:43 pm, edited 1 time in total.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

smenendez
Posts: 2
Joined: Tue Aug 31, 2010 11:57 am

Postby smenendez » Tue Aug 31, 2010 2:42 pm

OK, solved. I quite didn't understand the other post in this forum. It refers to installing the 64 bits version of Texmaker, not the 64 bit versión of Snow Leopard.... feeling silly right now (especially since i spent the whole morning trying to enable 64 bit kernel in my MacBookPro 3,1 ...).

Hope this helps someone else!

(it stills bugs me that running a 32 version of the software creates this issue...)

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

User avatar
localghost
Site Moderator
Posts: 9206
Joined: Fri Feb 02, 2007 12:06 pm
Location: Braunschweig, Germany

Postby localghost » Tue Aug 31, 2010 5:42 pm

Topics are (exclusively) marked as solved according to Section 3 of the Board Rules. It would be kind if you catch up on that to keep the outer appearance.


Best regards and welcome to the board
Thorsten
LaTeX Community Moderator
How to make a "Minimal Example"
Board Rules
Avoidable Mistakes


¹ System: openSUSE 13.1 (Linux 3.11.10), TeX Live 2013 (vanilla), TeXworks 0.5 (r1351)
² Posting stopped indefinitely due to offenses

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Return to “Texmaker and TeXstudio”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest